Vuxen "proffessionens" lekar

Imorgon då är det den fina dagen. I min hjärna nu. Alltså. Idag har det varit en annan dag. Mitt jubb. Ja. Det är helt fantastiskt. Jag vet vad jag älskar. Inte är det byråkrati och manipulativa "vi-låtsas-att-du-får-va-med-men-det-är-inte-sant-vi-bestämmer-ändå möten" Ni som inte är inne i skolans värld. Kanske tänker. Vad menar hon nu. Det är just det. Skolan arbetar med demokrati. En något annorlunda demokrati. Ungefär så här. Alla får vara med. Alla får säga vad dom tycker. Men en bestämmer. Typ. Som anställd av skolan har du rätten att manipulera (vilket sällan egentligen fungerar men man tror det) resultatet av ett möte. Som anställd på en skola behöver du sällan ifrågasätta ett beteende. Ditt beteende. Det du ifrågasätter är barnets beteende. Ja när det stör ditt då vill säga. Så leken "vi-sitter- och-ler-och-låtsas-att-vi-gillar-varandra fungerar" mellan vuxna då. Barn är smartare. Det är det jag älskar. Barnen. Och mötena MED människorna. Jag skrattar. Vilken parodi. Skulle bli bästa såpan ever... Jag lovar.

Just det de var imorgon. Christian Kjellvander & Kristoffer Åström. Den fina dagen.

SURPRISE!!!

I am back.... lite mer vis än senast. Kanske. Jo snart 31 år gammal (en vecka kvar....) börjar det ju bli dax att förbereda sina memoarer. Åtminstone känns det så när facebook påminner mig om det förgågna. Ibland känns det som att dåtiden är en film. Det är liksom inte jag som levt mitt liv. Ska det va så? Tänk då är liksom det jag gör idag film snart. Och eftersom jag funderar på min livsbok så borde det vara så att den blir en roman istället för en biografi. Hmmm.... snurrigt det där. Men det är fantastiskt kul!!! Med gamla vänner alltså... och nya.... Har precis skaffat en ny vän. Tiger. Min katt.

Sen är det snart julajävel också. Men detta året ska det bli annorlunda. Om Olle vill alltså. Då blir det tomtemor från skåne som tomtar hos barnen i Gävle. Så vet ni någon som behöver tomte i år så kommer jag. Och Olle då. Min själsliga storebror. Hoppas jag.

Nu ska jag till köpis.... see ya!!!